Vídeňská roštěná (pro zizala)
Recepty, MinutkySuroviny
- cibule
- 4 ks roštěnek (nízký roštěnec je vhodnější) 1 cm silných
- sůl, pepř
- hladká mouka
- tuk na smažení (sádlo, máslo, olej)
- trochu vývaru (voda)
- tuk na smažení
Postup Vídeňská roštěná (pro zizala)
Postup přípravy receptu
-
Napřed usmažíme do zlatova na kroužky nakrájenou cibuli a dáme bokem.
Okraje roštěnek nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, shrneme do původního tvaru, pomoučíme (někdo moučí jen z jedné strany)
a opečeme do hněda na rozpáleném tuku. Z první strany asi 2 až 3 minuty a z druhé strany 1 až 2 minuty. Maso dáme na nahřátý tác a udržujeme v teple (pod alobalem).
Šťávu na pánvi zastříkneme vývarem (vodou), dosolíme, krátce povaříme (můžeme zjemnit studeným máslem) a nalijeme na roštěnky.
Maso posypeme osmaženou cibulí a neseme na tabuli.
Příloha: brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.