Vepřový závitek s celerem a kapíí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového bůčku
- sůl
- pepř
- olej podle potřeby
- 3 vajíčka
- 150-200 g sterilovaného celeru
- 50 g sterilované kapie
- trochu vývaru na podlití
- 40 g hladké mouky na zahuštění šťávy
Postup Vepřový závitek s celerem a kapíí
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, pořádně rozklepeme, osolíme, opepříme. Na trošce oleje umícháme mírně osolená vajíčka a k nim přidáme okapaný celer a kapie. Plátky masa potřeme usmaženými vejci, stočíme a upevníme párátky.
Na malinkém množství oleje opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a pečeme doměkka v přikrytém pekáčku. Během pečení podléváme. Ke konci odstraníme poklici a ještě chvíli dopékáme horkým vzduchem.
Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a provaříme. Vhodná příloha jsou brambory, popřípadě gnochi, rýže.