Vepřový závitek s celerem a kapíí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového bůčku
sůl
pepř
olej podle potřeby
3 vajíčka
150-200 g sterilovaného celeru
50 g sterilované kapie
trochu vývaru na podlití
40 g hladké mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, pořádně rozklepeme, osolíme, opepříme. Na trošce oleje umícháme mírně osolená vajíčka a k nim přidáme okapaný celer a kapie. Plátky masa potřeme usmaženými vejci, stočíme a upevníme párátky.

  2. Na malinkém množství oleje opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a pečeme doměkka v přikrytém pekáčku. Během pečení podléváme. Ke konci odstraníme poklici a ještě chvíli dopékáme horkým vzduchem.

  3. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a provaříme. Vhodná příloha jsou brambory, popřípadě gnochi, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!