Vepřový steak s volským okem a pečeným bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Maso:
4 plátky vepřové kýty
2 větvičky rozmarýnu
špetka soli
drcený pepř
lžička grilovacího koření
šťáva z půlky citronu
5 lžic olivovového oleje
2 vejce
Brambory:
4 středně velké brambory
2 stroužky česneku
rozmarýn
grilovací koření
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V mističce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, rozmarýnem a kořením. Maso mírně naklepeme a naložíme do směsi.

  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech. Přidáme na plátky nakrájený česnek, trochu rozmarýnu, grilovacího koření a osolíme. Zakápneme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů, cca. na 15-20 minut.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso opečeme z obou stran. Z každé strany cca. 3 minutky. Maso vyndáme, přiklopíme a necháme odpočívat. Mezitím připravíme volská oka, která jemně osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!