Vepřový steak s volským okem a pečeným bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Maso:
- 4 plátky vepřové kýty
- 2 větvičky rozmarýnu
- špetka soli
- drcený pepř
- lžička grilovacího koření
- šťáva z půlky citronu
- 5 lžic olivovového oleje
- 2 vejce
- Brambory:
- 4 středně velké brambory
- 2 stroužky česneku
- rozmarýn
- grilovací koření
- sůl
- olivový olej
Postup Vepřový steak s volským okem a pečeným bramborem
Postup přípravy receptu
-
V mističce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, rozmarýnem a kořením. Maso mírně naklepeme a naložíme do směsi.
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech. Přidáme na plátky nakrájený česnek, trochu rozmarýnu, grilovacího koření a osolíme. Zakápneme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů, cca. na 15-20 minut.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso opečeme z obou stran. Z každé strany cca. 3 minutky. Maso vyndáme, přiklopíme a necháme odpočívat. Mezitím připravíme volská oka, která jemně osolíme a opepříme.