Vepřový mix, aneb vepřová specialita, ochucená barevnou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece
- 4 cibule
- 1 kysané zelí
- 4-5 mrkví
- 200 g uzené slaniny
- 5 rajčátek cherry
- 2 lžíce rajského protlaku nebo lahůdkový krém s paprikou
- červená sladká paprika
- petrželka
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 4 lžíce oleje
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- hladká mouka
Postup Vepřový mix, aneb vepřová specialita, ochucená barevnou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky a zprudka opečeme tyto suroviny na oleji a přidáme následně rajský protlak, červenou papriku, pepř, sůl, a majoránku, přilijeme vodu a dusíme v nádobě do měkka.
Poté si připravíme kysané a nakrájené zelí, nastrouháme si mrkev, část mrkve si také pokrájíme na kolečka a pak nakrájíme rajčátka a pokrájíme na proužky.
Vše pak přidáme k podušenému připravenému masu a dáme na cca 15 minut ještě na plech do trouby pomalu dopéci (asi jako když se peče kuře na paprice) jen tak, aby vše pustilo do sebe šťávu a získalo pak i pěknou barvu i chuť.
Nakonec jsem dala 2 lžíce zakysané smetany s hladkou moukou a lehce jsem promíchala a vypnula. Pak jsem získanou směs přendala zpět do nádoby, ve které se maso dusilo na počátku.
Jako příloha je domácí houskový knedlík z mouky, rohlíků, mléka, žloutků a vody.