Vepřové závitky se zelím a kečupem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 řízky nebo kotlety
- sklenice sterilovaného zelí
- kečup
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- 1/2 kostky Masoxu
- olej
Postup Vepřové závitky se zelím a kečupem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Sklenici zelí slijeme, zelí vložíme do kastrůlku, přidáme 1/2 kostky masoxu a vodu a chvíli podusíme.
Část podušeného zelí dáme na řízky, ty svineme do závitků a zajistéme párátkem nebo ovážeme nití.
V pekáčku rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme ze všech stran, pak přidáme zbylé zelí, kečup (já dávám celý malý sladký kečup), trochu podlijeme a dáme péct do trouby.
Upečeme do měkka. Podáváme s bramborovým knedlikem.