Vepřové srdce na kmínu a slanině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ks vepřových srdcí
- 2 větší cibule
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 3 kávové lžičky mletého kmínu
- 15 dkg uzené slaniny
- 1/2 litru vývaru z kostí
- hl. mouka
- máslo
- pepř
- sůl
- olej
Postup Vepřové srdce na kmínu a slanině
Postup přípravy receptu
-
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje.
Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme.
Srdce důkladně očistíme a rozkrojíme na poloviny.
Přidáme do tlakového hrnce a lehce orestujeme.
Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř dle chuti.
Dusíme (tlakujeme) do měkka asi 30 minut.
Poté vyjmeme půlky srdcí a nakrájíme na menší kousky.
Z vývaru za pomocí máslové jíšky vytvoříme lahodnou omáčku.
Přidáme nakrájená srdce a provaříme 15 minut.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.