Zavařený kapr, amur nebo cejn

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryby
sůl
drcený kmín
česnek
olej olivový nebo olej slunečnicový

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.

  2. Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.

  3. Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.

  4. Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!