Zavařený kapr, amur nebo cejn
Recepty, RybyPostup Zavařený kapr, amur nebo cejn
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.