Vepřové plátečky s vejcem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové kýty
- 2 vejce
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl a pepř podle potřeby
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worčestrové omáčky
- 1/4 lžičky hladké mouky
- 1 lžička chilli omáčky nebo kečupu
- 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- 50 ml vody
Postup Vepřové plátečky s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na 1 lžíce oleje opečeme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worcestrovou omáčku, chilli omáčku a chvíli povaříme.
Do provařené šťávy vmícháme nastrouhaný sýr a necháme krátce prohřát. Na druhé lžíci oleje usmažíme volská oka. Podáváme s opečenými brambory a tatarskou omáčkou.