Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g 40% sýra Eidam
1 vejce
1 malá cibule
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce tatarské omáčky - můžeme nahradit majolkou
3 lžíce Solamylu
sůl
mletý pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.

  3. Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7 minut.

  4. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!