Jogurtový dort s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
2 vejce
2 pl cukru
2 pl polohrubé mouky
Na krém:
500 g bílého jogurtu
šťáva z kompotu
želatina
dortové červené želé
100 g jahod
okapané kompotované broskve
--------------------------
kulatá dortová forma

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si vyšleháme vejce s cukrem.

  2. Postupně vmícháme mouku, nalijeme do dortové formy a upečeme na 170°C cca 15 minut.

  3. Jogurt si smícháme se šťávou, 3-4 pl si necháme na nabobtnání želatiny.

  4. Želatinu uděláme podle návodu, vmícháme do jogurtu a nalijeme na vychlazený korpus, ale nejprve na něj naskládáme broskve.

  5. Dáme vychladit do lednice.

  6. Jahody umyjeme a nakrájíme a na vychlazený dort.

  7. Přelijeme červenou želatinou, připravenou dle návodu.

  8. Zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!