Vepřové pečené s fenyklem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa já jsem použila palce ale můžete klidně třeba vepřový ořez nebo kostky na guláš
- 1,5-2 bulvy fenyklu (podle velikosti)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 menší pórek
- cca 8 cherry rajčat
- 2 polévkové lžíce kari koření
- 1 smetana na vaření
- 100 ml bílého vína
- 150 ml vývaru
- pepř
- olej
- sůl
Postup Vepřové pečené s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Z fenyklu seřízneme spodek a vršky od listů, zelené lístečky schováme na ozdobu.
Nakrájíme ho na osminky tak, aby nám je košťál držel pohromadě.
Pórek nakrájíme na kolečka a rajčátka na čtvrtky.
Vše vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme pepřem a jednou lžící curry a promícháme.
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme.
Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, curry a opečeme.
Česnek posekáme, přidáme k masu a podlijeme vínem.
Necháme odpařit a podlijeme vývarem.
Provaříme a přidáme do pekáčku k masu.
Promícháme, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C. Od doby, kdy nám začne v pekáčku bublat, pečeme 45 minut.
Poté odkryjeme, vlijeme smetanu a pečeme ještě 20 minut.
Dochutíme podle potřeby.
Jako přílohu bych doporučila brambory, popř. rýži.