Vepřové (nejen) na hrášku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky bez kosti (lze použít i kýtu, kotletu nebo plec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- snítka tymiánu
- olej
- 150 g šunkové klobásy (nebo libové slaniny)
- 250 g hrášku
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka
- sůl
- pepř mletý
Postup Vepřové (nejen) na hrášku
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.
Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit připravené plátky. Pak přidáme nasekaný česnek a tymián dle chuti, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
Hrášek (čerstvý nebo mražený) přisypeme až nakonec. Podusíme ho krátce s masem do jeho změknutí, přilijeme vývar dle potřeby, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce provaříme a můžeme podávat.
Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky nebo knedlíkem.