Vepřové (nejen) na hrášku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky bez kosti (lze použít i kýtu, kotletu nebo plec)
1 cibule
3 stroužky česneku
snítka tymiánu
olej
150 g šunkové klobásy (nebo libové slaniny)
250 g hrášku
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.

  2. Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit připravené plátky. Pak přidáme nasekaný česnek a tymián dle chuti, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Hrášek (čerstvý nebo mražený) přisypeme až nakonec. Podusíme ho krátce s masem do jeho změknutí, přilijeme vývar dle potřeby, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce provaříme a můžeme podávat.

  4. Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!