Vepřové na kari a zázvoru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
2 cibule (nakrájené)
5 stroužků CS česneku (prolisovaného)
1 PL nastrouhaného zázvoru
1 PL kari koření
2 špetky kajenského pepře
200 ml vývaru (měla jsem s kostky)
200 ml kokosového mléka
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření. Přilijeme vývar a zvolna dusíme.

  2. Když je maso už skoro měkké přilijeme kokosové mléko a dusíme do měkka.

  3. Šťávu mírně zahustíme a podle potřeby dosolíme a dopepříme čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!