Vepřové na kari a zázvoru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 2 cibule (nakrájené)
- 5 stroužků CS česneku (prolisovaného)
- 1 PL nastrouhaného zázvoru
- 1 PL kari koření
- 2 špetky kajenského pepře
- 200 ml vývaru (měla jsem s kostky)
- 200 ml kokosového mléka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- instantní jíška
Postup Vepřové na kari a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření. Přilijeme vývar a zvolna dusíme.
Když je maso už skoro měkké přilijeme kokosové mléko a dusíme do měkka.
Šťávu mírně zahustíme a podle potřeby dosolíme a dopepříme čerstvě mletým pepřem.