Vepřové miniřízečky se smetanovocibulovou omáčkou a pečenými brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Brambory (cca 3 větší na osobu)
- Vepřová kýta nakrájená na menší plátky (cca 3 kousky na osobu)
- 1 cibule
- 1 smetana na vaření (rama cremefine)
- sýr parmazánového typu (třeba Grand Moravia)
- sůl
- čestvě drcený pepř
- sušený česnek
- kmín
- olej
Postup Vepřové miniřízečky se smetanovocibulovou omáčkou a pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. V míse smícháme s cca dvěma lžícemi oleje, solí a kmínem a dáme na plec vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160°C na horkovzduch, dokud nejsou měkké a zlatavé.
Z kýty si nakrájíme mini řízečky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme sušeným česnekem. Na oleji orestujeme do barvy, maso vyjmeme a do výpeku dáme restovat cibuli nakrájenou na tenká půl kolečka.
Cibulka musí být krásně zlatá a propečená. Přilijeme celou flaštičku smetany, osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme hrstičku sýra.
Do zapékací misky (já mám jednoporcové, ale může se to naskládat i do pekáčku celé) naskládáme cca porci brambor, přelijeme střed omáčkou, dáme kousky masa, posypeme sýrem a dáme do trouby pod gril a necháme sýr zezlátnout.