Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 krůtí krky
- 200 g krůtích žaludků
- 1 lžička soli
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- špetka kari koření (nebo muškatového květu)
- + 160 g hrubé mouky
- 2 vejce
- voda
- sůl na zavářku
Postup Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce (nebo do tlakového hrnce). Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením.
Po 20 minutách přidáme očištěnou zeleninu a ještě dalších 20 minut vaříme. Mezitím si z vajec, vody, soli a mouky uděláme těsto na drobení do polévky.
Do mističky dáme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a uděláme si tužší těsto, necháme malinko oschnout a pak jej nastrouháme na slzičkovém struhadle.
Vývar pak přecedíme.
Maso z krků obereme, žaludky a zeleninu pokrájíme nadrobno. Zavaříme drobení nebo jinou zavářku, dochutíme solí, kari kořením nebo špetkou muškátového květu a pepřem. Polévku na talíři zdobíme petrželkou.