Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 krůtí krky
200 g krůtích žaludků
1 lžička soli
1 cibule
2 stroužky česneku
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
špetka kari koření (nebo muškatového květu)
+ 160 g hrubé mouky
2 vejce
voda
sůl na zavářku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce (nebo do tlakového hrnce). Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením.

  2. Po 20 minutách přidáme očištěnou zeleninu a ještě dalších 20 minut vaříme. Mezitím si z vajec, vody, soli a mouky uděláme těsto na drobení do polévky.

  3. Do mističky dáme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a uděláme si tužší těsto, necháme malinko oschnout a pak jej nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  4. Vývar pak přecedíme.

  5. Maso z krků obereme, žaludky a zeleninu pokrájíme nadrobno. Zavaříme drobení nebo jinou zavářku, dochutíme solí, kari kořením nebo špetkou muškátového květu a pepřem. Polévku na talíři zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!