Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g minutkového vepřového masa
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
4 lžičky šípkové marmelády
3-4 lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
300 ml vývaru
cukr
ocet nebo citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na slaboučké plátky a po okrajích nařízneme nebo nastřihneme.

  2. Osolíme, opepříme a opečeme ho na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka - podle jeho tloušťky 5-10 minut, přičemž se řídíme barvou opečeného masa.

  3. Hotové plátky vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly.

  4. K výpeku přidáme zbylé máslo, rozpustíme ho a zasypeme moukou. Prosmahneme a jíšku postupně ředíme vínem a vývarem.

  5. Přidáme šípkovou marmeládu a na mírné teplotě vaříme 20 minut.

  6. Dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónem, poté vložíme plátky masa a společně asi 5 minut prohříváme.

  7. Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!