Králík pod slaninou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

maso z králíka
(já používám zadní stehna a vykostěné hřbety)
250 g anglické slaniny vcelku
4 větší cibule
čerstvá petrželová nať
čerstvý rozmarýn
česneková pasta
sůl
drcený kmín
2 dl světlého piva
přepuštěné máslo (jiný tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen zatáhnout, neškvaříme. Odstavíme z plotny a vmícháme česnekovou pastu (množství dle chuti každého, já dávám vrchovatou lžičku), přidám nasekané bylinky (čím více, tím lépe) a vše promícháme.

  2. Maso z obou stran posypeme kmínem a mírně posolíme. (Opatrně se solí, ta je obsažena v anglické slanině i česnekové pastě). Maso vložíme do pekáčku (zapékací mísy) a na povrch nandáme směs ze slaniny, cibule a bylinek. Podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby, kterou máme vyhřátou na 200 stupňů. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!