Vepřové maso se zeleninou na limetkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
2 limetky
2 cibule
5 stroužků česneku
4-5 žampionu
1 větší mrkev
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce chilli omáčky
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
lžička hořčice
lžička mleté papriky
sůl
mletý kmín
pepř
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a zeleninu na kousky. Smícháme maso se šťávou z jedné a půl limetky a kůrou z jedné limetky. Přidáme chilli omáčky, hořčici, 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Maso necháme půl hodiny odležet.

  2. Na sádle osmažíme cibuli do zlatova a přidáme zbytek česneku s kmínem. Po krátké chvíli přisypeme maso a opečeme. Zasypeme paprikou, moukou a po zamíchání zalijeme vývarem těsně pod maso. Přikryjeme a dusíme do poloměkka.

  3. V polovině dušení přidáme mrkev a žampiony a dodusíme do změknutí masa. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme. Na závěr dochutíme a podáváme s rýži, bramborami nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!