Vepřové maso se zeleninou na limetkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 2 limetky
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 4-5 žampionu
- 1 větší mrkev
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- lžička hořčice
- lžička mleté papriky
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- vývar nebo voda
Postup Vepřové maso se zeleninou na limetkách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a zeleninu na kousky. Smícháme maso se šťávou z jedné a půl limetky a kůrou z jedné limetky. Přidáme chilli omáčky, hořčici, 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Maso necháme půl hodiny odležet.
Na sádle osmažíme cibuli do zlatova a přidáme zbytek česneku s kmínem. Po krátké chvíli přisypeme maso a opečeme. Zasypeme paprikou, moukou a po zamíchání zalijeme vývarem těsně pod maso. Přikryjeme a dusíme do poloměkka.
V polovině dušení přidáme mrkev a žampiony a dodusíme do změknutí masa. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme. Na závěr dochutíme a podáváme s rýži, bramborami nebo těstovinami.