Vepřové kousky na kmíně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1 kg vepřového masa (já použila plec)
- 2 cibule
- celý kmín
- drcený kmín
- sůl a pepř dle potřeby a chuti
- hladká mouka na zahuštění
- voda nebo vývar
- sádlo nebo olej
- na ozdobu kousek petrželky
Postup Vepřové kousky na kmíně
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na kousky a cibuli na drobno, orestujeme ji do hněda.
Poté přidáme maso, osolíme a opepříme, přidáme celý a drcený kmín (může být i jen celý nebo jen drcený). Až se maso zatáhne, tak přidáme vývar nebo vodu. Dusíme pod pokličkou, vodu nebo vývar přidáváme dle potřeby.
Když je maso měkké, tak připravíme směs na zahuštění z vody a hl.mouky, za stálého míchání přiléváme. Vaříme ještě asi 10 minut.
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Já zvolila šťouchané brambory.