Vepřové kousky na kmíně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg vepřového masa (já použila plec)
2 cibule
celý kmín
drcený kmín
sůl a pepř dle potřeby a chuti
hladká mouka na zahuštění
voda nebo vývar
sádlo nebo olej
na ozdobu kousek petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na kousky a cibuli na drobno, orestujeme ji do hněda.

  2. Poté přidáme maso, osolíme a opepříme, přidáme celý a drcený kmín (může být i jen celý nebo jen drcený). Až se maso zatáhne, tak přidáme vývar nebo vodu. Dusíme pod pokličkou, vodu nebo vývar přidáváme dle potřeby.

  3. Když je maso měkké, tak připravíme směs na zahuštění z vody a hl.mouky, za stálého míchání přiléváme. Vaříme ještě asi 10 minut.

  4. Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Já zvolila šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!