Vepřové kotlety pečené s marinádou a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřových kotlet nakrájených na tenčí plátky
1 cibule
1/2 plechovky krájených rajčat ve šťávě
1 kulička mozzarelly (125 g)
olivový olej
Marináda:
5 lžic kvalitního kečupu (nejlépe domácího)
1 velká lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
oregano
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. V této fázi můžeme maso nechat odležet, ale není to nutné.

  2. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme na dno cibuli nakrájenou na půlkolečka a na cibuli naklademe maso omočené v marinádě. Na maso rozprostřeme rajčata i se šťávou a vše lehce pokapeme olejem. Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme bez odkrývání 45 minut. Pak maso odkryjeme a otočíme. Dáme odkryté na 5 minut zpět do trouby. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a posypeme maso. Pekáček vrátíme ještě na chvíli do trouby. Když se sýr rozpustí, je hotovo. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!