Vepřové kotlety pečené s marinádou a rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřových kotlet nakrájených na tenčí plátky
- 1 cibule
- 1/2 plechovky krájených rajčat ve šťávě
- 1 kulička mozzarelly (125 g)
- olivový olej
- Marináda:
- 5 lžic kvalitního kečupu (nejlépe domácího)
- 1 velká lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl
- pepř
- oregano
- grilovací koření
Postup Vepřové kotlety pečené s marinádou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. V této fázi můžeme maso nechat odležet, ale není to nutné.
Pekáček vytřeme olejem, rozložíme na dno cibuli nakrájenou na půlkolečka a na cibuli naklademe maso omočené v marinádě. Na maso rozprostřeme rajčata i se šťávou a vše lehce pokapeme olejem. Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme bez odkrývání 45 minut. Pak maso odkryjeme a otočíme. Dáme odkryté na 5 minut zpět do trouby. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a posypeme maso. Pekáček vrátíme ještě na chvíli do trouby. Když se sýr rozpustí, je hotovo. Podáváme s rýží nebo těstovinami.