Kadeřavý salát s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 1 velký kadeřavý salát
- 125 g Mozzarelly
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 1 PL hořčice
- 2 větší mrkve
- 2 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
- špetka kari koření
- šťáva z 1 citrónu
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 3-4 uvařená vejce natvrdo
Postup Kadeřavý salát s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci
Postup přípravy receptu
-
Kadeřavý salát očistíme, omyjeme a osušíme.
Listy salátu natrháme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev, nastrouhaný zázvor a uvařená a pokrájená vejce natvrdo.
Jogurty rozšleháme s citrónovou štávou, špetkou kari koření a hořčicí, podle chuti ještě případně osolíme a opepříme a vmícháme k salátu.
Nakonec nastrouháme mozzarellu na hrubém struhadle a lehce ji pak vmícháme do salátu. Necháme chvíli stranou, odležet.
Salát pak rozložíme na dezertní talířky nebo mističky a podáváme se slaným pečivem, jako předkrm nebo jako chuťovku. Výborně chutná k bílému suchému vínu.