Kadeřavý salát s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

1 velký kadeřavý salát
125 g Mozzarelly
2 kelímky bílého jogurtu
1 PL hořčice
2 větší mrkve
2 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
špetka kari koření
šťáva z 1 citrónu
sůl
čerstvý mletý pepř
3-4 uvařená vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Kadeřavý salát očistíme, omyjeme a osušíme.

  2. Listy salátu natrháme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev, nastrouhaný zázvor a uvařená a pokrájená vejce natvrdo.

  3. Jogurty rozšleháme s citrónovou štávou, špetkou kari koření a hořčicí, podle chuti ještě případně osolíme a opepříme a vmícháme k salátu.

  4. Nakonec nastrouháme mozzarellu na hrubém struhadle a lehce ji pak vmícháme do salátu. Necháme chvíli stranou, odležet.

  5. Salát pak rozložíme na dezertní talířky nebo mističky a podáváme se slaným pečivem, jako předkrm nebo jako chuťovku. Výborně chutná k bílému suchému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!