Vepřové kotletky s karamelizovaným lilkem, červenou cibulí a cherry rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
čerstvá šalvěj
hladká mouka
olej
máslo
sůl
černý pepř
---
1 lilek
2 červené cibule
200 g cherry rajčátka
100 g krupicového cukru
cca 250 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  3. V kastrůlku rozpustíme cukr na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme osušený lilek, kolečka cibule a dusíme doměkka.

  4. Víno přitom necháme zredukovat.

  5. Do hotového vložíme rajčátka, aby se prohřála a trochu namarinovala.

  6. Vše osolíme.

  7. Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a zaprášíme moukou.

  8. Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla a kotlety opečeme z obou stran.

  9. Na plátky opečeného masa pokládáme lilek, cibuli a rajčátka, nejlépe po třech až čtyřech napíchaná na dřevěné či kovové napichovátko a kolmo připíchnutá k lilku.

  10. Poté vše krátce zapečeme pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!