Vepřové kotletky s karamelizovaným lilkem, červenou cibulí a cherry rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- čerstvá šalvěj
- hladká mouka
- olej
- máslo
- sůl
- černý pepř
- ---
- 1 lilek
- 2 červené cibule
- 200 g cherry rajčátka
- 100 g krupicového cukru
- cca 250 ml červeného vína
Postup Vepřové kotletky s karamelizovaným lilkem, červenou cibulí a cherry rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
V kastrůlku rozpustíme cukr na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme osušený lilek, kolečka cibule a dusíme doměkka.
Víno přitom necháme zredukovat.
Do hotového vložíme rajčátka, aby se prohřála a trochu namarinovala.
Vše osolíme.
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a zaprášíme moukou.
Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla a kotlety opečeme z obou stran.
Na plátky opečeného masa pokládáme lilek, cibuli a rajčátka, nejlépe po třech až čtyřech napíchaná na dřevěné či kovové napichovátko a kolmo připíchnutá k lilku.
Poté vše krátce zapečeme pod grilem.