Vepřové karé ve vlastní šťávě
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 6 plátků vepřové kotlety bez kosti
- 1 velká cibule
- 1 litr vývaru z kostí
- máslová jíška
- hladká mouka
- olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Vepřové karé ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm. Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran. Jakmile jsou opečené, tak je všechny dáme do hrnce. Výpek na pánvičce využijeme k opečení drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu. Opečenou cibuli přidáme k masu do hrnce a následně podlijeme vývarem.
Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké. Maso poté vyjmeme z hrnce a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.