Vepřová plec na celeru s nakládanou kapií
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřové plece
- 2 cibule
- 1/2 sklenice z (340 g) kapie bez nálevu
- 1/4 celeru
- mrkev
- lžíce sádla
- lžíce hořčice
- lžíce rajčatového protlaku
- hladká mouka
- chilli pasta podle chuti
- kmín
- sůl
- pepř
- horký vývar nebo voda
Postup Vepřová plec na celeru s nakládanou kapií
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, očištěnou zeleninu na nudličky a cibuli na drobno. Na rozehřátém sádle osmažíme cibuli a zeleninu. Maso posypeme obalíme v mouce.
Zeleninu nahrneme na kra, přidáme maso a necháme zatáhnout. Po krátkém restování maso promícháme se zeleninou. Přidáme protlak, hořčici a koření.
Podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Ke konci dušení přimícháme kapii a už jen krátce povaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýži, těstovinami nebo chlebem.