Vepřová plec na celeru s nakládanou kapií

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové plece
2 cibule
1/2 sklenice z (340 g) kapie bez nálevu
1/4 celeru
mrkev
lžíce sádla
lžíce hořčice
lžíce rajčatového protlaku
hladká mouka
chilli pasta podle chuti
kmín
sůl
pepř
horký vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, očištěnou zeleninu na nudličky a cibuli na drobno. Na rozehřátém sádle osmažíme cibuli a zeleninu. Maso posypeme obalíme v mouce.

  2. Zeleninu nahrneme na kra, přidáme maso a necháme zatáhnout. Po krátkém restování maso promícháme se zeleninou. Přidáme protlak, hořčici a koření.

  3. Podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Ke konci dušení přimícháme kapii a už jen krátce povaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýži, těstovinami nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!