Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka
- anglická slanina
- rozmarýn
- tymián
- 3 velké brambory - předem uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na čtvrtky
- 1 čerstvá paprika
- 1 cuketa
- 5 stroužků česneku - neloupat, jen ho nakrojit
- sůl
- pepř
- olej
- provázek na převázání
Postup Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme ve studené vodě a papírovou utěrkou dobře osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou čerstvou rozmarýnou-nemusí být.
Na pracovní desku poskládáme vedle sebe slaninu tak, aby se plátky trochu překrývaly a položíme na to vepřovou panenku. Aby se při pečení slanina od masa neoddělovala, převážeme panenku provázkem.
Předehřejte troubu na 170°C-horkovzdušnou na 160°C.
Na pánvi rozpálíme olej a panenku ve slanině na něm opečeme-každou stranu cca 3 minuty.
Do pečící nádoby dáme nakrájenou papriku, cuketu, stroužky česneku a brambory. Vše osolíme, opepříme, posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a polijeme olejem z pánve.
Na pečící nádobu dáme mřížku, na ní položíme opečenou panenku. Šťáva z panenky bude tak odkapávat do pečící mísy a brambory se pěkně napovrchu upečou. Pokud mřížku nemáte, položte panenku vedle zeleniny, ne na ní, aby se brambory napovrchu dobře opekly.
Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.