Vepřová panenka na pečených rajčatech a žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové panenky
Na naložení:
1 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce čili omáčky
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř podle chuti
Dále budeme potřebovat:
8 kusů pečených rajčat
3 velké žampiony
1 lžíci oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které překrojíme na nudličky a naložíme do marinády z oleje, hořčice, sojové omáčky a čili omáčky. Pak zprudka opečeme na pánvi s olejem tak, aby bylo maso mírně nahnědlé.

  2. Opečené maso vyjmeme do misky a tu prozatím přikryjeme.

  3. Do výpeku vložíme na poloviny rozkrojená pečená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme malým množstvím vody, cca 1 dl a dusíme, než se voda téměř vyvaří. Pak přidáme již opečené maso a už jen krátce prohřejeme.

  4. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!