Vepřová panenka na pečených rajčatech a žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové panenky
- Na naložení:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce čili omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř podle chuti
- Dále budeme potřebovat:
- 8 kusů pečených rajčat
- 3 velké žampiony
- 1 lžíci oleje
Postup Vepřová panenka na pečených rajčatech a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které překrojíme na nudličky a naložíme do marinády z oleje, hořčice, sojové omáčky a čili omáčky. Pak zprudka opečeme na pánvi s olejem tak, aby bylo maso mírně nahnědlé.
Opečené maso vyjmeme do misky a tu prozatím přikryjeme.
Do výpeku vložíme na poloviny rozkrojená pečená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme malým množstvím vody, cca 1 dl a dusíme, než se voda téměř vyvaří. Pak přidáme již opečené maso a už jen krátce prohřejeme.
Podáváme s opečeným bramborem.