Vepřová líná směs - špíz II.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty
- (může být i krkovice nebo plec)
- 200 g tvrdších hřibů
- 2 nožky klobásy dle vlastního výběru
- 2 cibule
- 2 větší papriky
- 4 menší rajčata
- 3-4 brambory
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- (použila jsem uzenou)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového semínka
- (kdo nemá rád, vynechá)
- mletý pepř
- sůl
Postup Vepřová líná směs - špíz II.
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, sojovou omáčku a olej. Promícháme, uzavřeme a necháme alespoň 2 hodiny uležet (nechala jsem přes noc).
Klobásku nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky a rajčata na čtvrtiny. Hřiby a papriku nakrájíme na větší kousky, brambory na polovinu nebo na čtvrtky, podle velikosti.
Nakrájené suroviny dáme do větší ohnivzdorné mísy, přidáme naložené maso, vše promícháme a přiklopíme druhou částí mísy nebo zakryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut.