Vepřenky z trouby

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté vepřové plece (nejlépe nechat si namlít u řezníka)
1 vejce
strouhanka
smetana na vaření
2 lžičky plnotučné hořčice
sladká paprika
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. V míse smícháme mleté maso s kořením, vejcem, hořčicí a solí. Poté přisypeme pár hrstí strouhanky (stačí 2-3), zakápneme cca 2-3 lžícemi smetany a promícháme.

  3. Ze směsi tvoříme placičky cca 6 cm v průměru a 1,5 cm vysoké a pokládáme na plech na pečící papír nebo silikonovou podložku.

  4. Pečeme dozlatova, během pečení placičky jednou otočíme. Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a hořčicí. Příloha vařené brambory nebo chléb, či bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!