Vepřenky z trouby
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mleté vepřové plece (nejlépe nechat si namlít u řezníka)
- 1 vejce
- strouhanka
- smetana na vaření
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sladká paprika
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
Postup Vepřenky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
V míse smícháme mleté maso s kořením, vejcem, hořčicí a solí. Poté přisypeme pár hrstí strouhanky (stačí 2-3), zakápneme cca 2-3 lžícemi smetany a promícháme.
Ze směsi tvoříme placičky cca 6 cm v průměru a 1,5 cm vysoké a pokládáme na plech na pečící papír nebo silikonovou podložku.
Pečeme dozlatova, během pečení placičky jednou otočíme. Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a hořčicí. Příloha vařené brambory nebo chléb, či bramborová kaše.