Věnečky se žloutkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 ml vody
- špetka soli
- 80 g másla
- 135 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- Žloutkový krém:
- 5 žloutků
- 110 g práškového cukru
- 20 g solamylu
- 1,5 dcl mléka
- 1 vanilkový cukr
- 250 g másla
- truchu rumu
Postup Věnečky se žloutkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit.
Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce a vyšleháme dohladka.
Vložíme do sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé věnečky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 8 minutách zmírníme na 180 a dopečeme dorůžova.
Teplé rozkrojíme a necháme vychladnout, potom plníme krémem. Krém:
V rendlíku rozšleháme mléko, žloutky, cukry, solamyl a na mírném ohni uvaříme za stálého míchání dohusta.
Za občasného míchání vychladíme, zašleháme máslo do hladké pěny a potom rum.
Krémem plníme věnečky a povrch pocukrujeme.