Ischelske torticky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 350 g hladké mouky
- 120 g práškového cukru
- 100 g mletých ořechů
- 2 PL kakaa
- 1/2 lžička mleté skořice
- 1 žloutek
- 220 g másla
- Náplň
- 100 g másla
- 100 g mletých ořechů
- 120 g práškového cukru
- 2-3 PL meruňkové marmelády (jemná, bez kousků ovoce)
- rum nebo esence
- (Cokoladova poleva)
- 150 - 200 g čokolády
- 1-2 lžička oleje
Postup Ischelske torticky
Postup přípravy receptu
-
Zo surovin spracujeme cesto,zabalime do folie a nechame v chladnicke odpocinut aspon 1/2 hodinu. Potom rozvalkame na hrubku 2-3 mm a vykrajovatkom o priemere 3-4 cm vykrajujeme male kolieska.
Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 °C asi 7-8 minut.
Vychladnute kolieska zliepame kremom a namacame v cokoladovej poleve. Vrch zdobime polovicou lupanej mandle. Chutia lepsie, ked postoja a cesto sa napije od kremu.
Krem:
maslo s cukrom naslahame, primiesame vsetky ostatne ingrediencie a pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme na upecene, vychladnute kolieska. Krem prikryjeme dalsim kolieskom a namacame v cokolade.