Ischelske torticky

Recepty, Cukroví

Suroviny

350 g hladké mouky
120 g práškového cukru
100 g mletých ořechů
2 PL kakaa
1/2 lžička mleté skořice
1 žloutek
220 g másla
Náplň
100 g másla
100 g mletých ořechů
120 g práškového cukru
2-3 PL meruňkové marmelády (jemná, bez kousků ovoce)
rum nebo esence
(Cokoladova poleva)
150 - 200 g čokolády
1-2 lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zo surovin spracujeme cesto,zabalime do folie a nechame v chladnicke odpocinut aspon 1/2 hodinu. Potom rozvalkame na hrubku 2-3 mm a vykrajovatkom o priemere 3-4 cm vykrajujeme male kolieska.

  2. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 °C asi 7-8 minut.

  3. Vychladnute kolieska zliepame kremom a namacame v cokoladovej poleve. Vrch zdobime polovicou lupanej mandle. Chutia lepsie, ked postoja a cesto sa napije od kremu.

  4. Krem:

  5. maslo s cukrom naslahame, primiesame vsetky ostatne ingrediencie a pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme na upecene, vychladnute kolieska. Krem prikryjeme dalsim kolieskom a namacame v cokolade.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!