Věnečky s karamelovou šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml vody
- 100 g másla
- 50 g sádla
- 200 g hladké mouky
- 5 vajec
- 350-400 ml rostlinné šlehačky
- 4 plné lžíce karamelového salka
- 1 vanilkový cukr
Postup Věnečky s karamelovou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vodu svaříme s tukem a solí. Vsypeme mouku a mícháme, až se začne oddělovat od hrnce. Necháme vychladnout a vmícháme vejce jedno po druhém. Sáčkem stříkáme malé kroužky na pečící papír. Pečeme na 180 st. a prvních 5 minut troubu neotvíráme. Zchladlé věnečky rozřízneme.
Šlehačku ušleháme do polohusta a postupně přidáváme karamel. Kdyby se zdálo, že už je moc hustá, přidáváme po kapkách studenou vodu a šlehačka začne být vláčná a našlehaná. Dosladíme vanilkovým cukrem.
Zchladlé věnečky nastříkáme karamelovou šlehačkou a dáme uležet do chladna. Je to taková rychlá verze, když nemáme uvařený krém a potřebujeme mít něco rychle na stole.