Věnečky s karamelovou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml vody
100 g másla
50 g sádla
200 g hladké mouky
5 vajec
350-400 ml rostlinné šlehačky
4 plné lžíce karamelového salka
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vodu svaříme s tukem a solí. Vsypeme mouku a mícháme, až se začne oddělovat od hrnce. Necháme vychladnout a vmícháme vejce jedno po druhém. Sáčkem stříkáme malé kroužky na pečící papír. Pečeme na 180 st. a prvních 5 minut troubu neotvíráme. Zchladlé věnečky rozřízneme.

  2. Šlehačku ušleháme do polohusta a postupně přidáváme karamel. Kdyby se zdálo, že už je moc hustá, přidáváme po kapkách studenou vodu a šlehačka začne být vláčná a našlehaná. Dosladíme vanilkovým cukrem.

  3. Zchladlé věnečky nastříkáme karamelovou šlehačkou a dáme uležet do chladna. Je to taková rychlá verze, když nemáme uvařený krém a potřebujeme mít něco rychle na stole.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!