Velikonoční motýli
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g polohrubá mouka
- 20 g droždí
- 1 hrnek mléka
- 4 žloutky
- 2 polévkové lžíce cukru
- kousek muškátového oříšku
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 3 dcl oleje - nebo másla
- žloutek na potření
Postup Velikonoční motýli
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl.
Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy.
Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka.
Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.