Velikonoční motýli

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g polohrubá mouka
20 g droždí
1 hrnek mléka
4 žloutky
2 polévkové lžíce cukru
kousek muškátového oříšku
1 vanilkový cukr
citronová kůra
3 dcl oleje - nebo másla
žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl.

  2. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy.

  3. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka.

  4. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!