Velikonoční křehká ořechová vajíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
120 g Hery
80 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechů (mleté)
špetka mleté skořice
trochu vanilkového cukru
pár kapek citronové šťávy
trošku citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho v lednici odpočinout. Potom vyválíme plát asi 2-3 mm vysoký a z něj vykrajujeme vajíčka, která upečeme zvolna dorůžova.

  2. Po vychladnutí slepíme libovolným krémem a ozdobíme čokoládou nebo citronovou polevou. Já použila krém oříškový: 100g másla, 100g moučkového cukru a 100g mletých vlašských ořechů vyšleháme na krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!