Vejce zapékané s medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na 1 osobu:
- menší hrst medvědího česneku (umytý, osušený, rozkrájený)
- 1 KL másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 80 g Tofu nebo tvrdý sýr (Tofu na malé kostičky, sýr nastrouhaný)
- sůl
- pepř
- 1 vejce
Postup Vejce zapékané s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Rozohrejeme maslo, pridáme medvedí cesnak, osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.
Do zapekacej misky pre jednu osobu dáme na dno kyslú smotanu, na to medvedí cesnak, na to dáme pokrájané tofu (alebo strúhaný syr - výborný je údený). Tofu mierne okoreníme, osolíme.
Na tofu vyklepneme vajíčko. Osolíme, okoreníme.
Do pekáčku dáme vodu, vložíme zapekacie misky - voda asi do polovičky zapekacej misky. Vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme, kým sa žĺtko nezatiahne, príp. ako máme radi.