Vejce zapékané s medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na 1 osobu:
menší hrst medvědího česneku (umytý, osušený, rozkrájený)
1 KL másla
2 lžíce zakysané smetany
80 g Tofu nebo tvrdý sýr (Tofu na malé kostičky, sýr nastrouhaný)
sůl
pepř
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rozohrejeme maslo, pridáme medvedí cesnak, osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.

  2. Do zapekacej misky pre jednu osobu dáme na dno kyslú smotanu, na to medvedí cesnak, na to dáme pokrájané tofu (alebo strúhaný syr - výborný je údený). Tofu mierne okoreníme, osolíme.

  3. Na tofu vyklepneme vajíčko. Osolíme, okoreníme.

  4. Do pekáčku dáme vodu, vložíme zapekacie misky - voda asi do polovičky zapekacej misky. Vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme, kým sa žĺtko nezatiahne, príp. ako máme radi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!