Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 uzený hovězí jazyk
- vše co patří do běžného vývaru
- Ohnivá omáčka:
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 střední cibule
- 1 malý rajský protlak
- 4 chilli papričky (je na vás kolik)
- 3 lžičky wasabi
- 1 PL vinného octa
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 dcl smetany
- 1,5 dcl vývaru z jazyka
- petrželová nať
- 1/2 kapie
Postup Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce
Postup přípravy receptu
-
Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:
Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme postupně na jemno nakrájenou kapii, chilli papričky, utřený česnek, wasabi a rajský protlak a mírně orestujeme.
Přidáme vývar, vinný ocet a mírně zredukujeme, přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželovou nať a dochutíme. Pokud je potřeba, zahustíme.