Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 uzený hovězí jazyk
vše co patří do běžného vývaru
Ohnivá omáčka:
2 PL olivového oleje
1/2 střední cibule
1 malý rajský protlak
4 chilli papričky (je na vás kolik)
3 lžičky wasabi
1 PL vinného octa
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 dcl smetany
1,5 dcl vývaru z jazyka
petrželová nať
1/2 kapie

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:

  2. Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme postupně na jemno nakrájenou kapii, chilli papričky, utřený česnek, wasabi a rajský protlak a mírně orestujeme.

  3. Přidáme vývar, vinný ocet a mírně zredukujeme, přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželovou nať a dochutíme. Pokud je potřeba, zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!