Kachní prsa s kuřecími játry na teplém zelném salátu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
cca 300 g kuřecích jater
2 stroužky česneku
sůl
mletý kmín
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
---
sklenice sladko-kyselého zelí bez nálevu (680 g)
80-100 g uzeného špeku
1 menší jablko
1 červená cibule
lžíce křenu (měla jsem nakládaný)
lžíce sladké chilli omáčky
pepř
cukr a sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme salát. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme a přidáme překrájené zelí. Chvíli restujeme a přimícháme cibuli a jablko nakrájené na drobno.

  2. Přidáme křen, chilli omáčku a vše společně dostatečně prohřejeme. Pokud je zelí měkké, stačí jen dochutit cukrem nebo solí. Pokud je tvrdší, malinko podlijeme a dusíme do měkka.

  3. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem.

  4. Rozpálíme suchou pánev a maso bez tuku s celými stroužky česneku opékáme kůží dolů 4-5 minut. Pak maso otočíme, necháme cca další 4-5 minut opékat.

  5. Poté vložíme do pekáčku a vyhřáté trouby i s polovinou výpeku na 180 st. na 5-7 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Maso zabalíme do alobalu a necháme cca 5-7 minut odpočívat.

  6. Do pánve se zbylým výpekem přidáme oříšek másla a rozehřejeme. Vložíme kuřecí očištěná játra nakrájená na větší kousky. Nemusíme nijak ochucovat, výpek je ochutí.

  7. Opékáme zprudka, jen cca 2 minuty z každé strany. Měla by být vevnitř růžová. Podáváme na připraveném zelném salátu s prsíčky nakrájenými na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!