Kachní prsa s kuřecími játry na teplém zelném salátu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- cca 300 g kuřecích jater
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý kmín
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- ---
- sklenice sladko-kyselého zelí bez nálevu (680 g)
- 80-100 g uzeného špeku
- 1 menší jablko
- 1 červená cibule
- lžíce křenu (měla jsem nakládaný)
- lžíce sladké chilli omáčky
- pepř
- cukr a sůl podle chuti
Postup Kachní prsa s kuřecími játry na teplém zelném salátu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme salát. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme a přidáme překrájené zelí. Chvíli restujeme a přimícháme cibuli a jablko nakrájené na drobno.
Přidáme křen, chilli omáčku a vše společně dostatečně prohřejeme. Pokud je zelí měkké, stačí jen dochutit cukrem nebo solí. Pokud je tvrdší, malinko podlijeme a dusíme do měkka.
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem.
Rozpálíme suchou pánev a maso bez tuku s celými stroužky česneku opékáme kůží dolů 4-5 minut. Pak maso otočíme, necháme cca další 4-5 minut opékat.
Poté vložíme do pekáčku a vyhřáté trouby i s polovinou výpeku na 180 st. na 5-7 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Maso zabalíme do alobalu a necháme cca 5-7 minut odpočívat.
Do pánve se zbylým výpekem přidáme oříšek másla a rozehřejeme. Vložíme kuřecí očištěná játra nakrájená na větší kousky. Nemusíme nijak ochucovat, výpek je ochutí.
Opékáme zprudka, jen cca 2 minuty z každé strany. Měla by být vevnitř růžová. Podáváme na připraveném zelném salátu s prsíčky nakrájenými na plátky.