Vánoční sušenky se Salkem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 400 g hladké mouky (+ na podsypání)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 150 g másla (hera)
- 100 g salka
- 180 g třtinového cukru (+ na posypání)
- 1 celé vejce
- 1 bílek (na potření)
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička perníkového koření
- ¼ lžičky muškátového květu
Postup Vánoční sušenky se Salkem
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).
Druhý den těsto vyndáme, necháme povolit při pokojové teplotě, rozválíme a vykrajujeme požadovaný tvar (Nejlepší je, si zvolit jedno vykrajováno, aby se sušenky odlišily od ostatního cukroví různých tvarů).
Vykrájené cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem, poté jej potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme třtinovým cukrem.
Pečeme na 180 stupňů 10 minut horkovzdcuh (hlídáme!!!).