Vánoční sušenky se Salkem

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 g hladké mouky (+ na podsypání)
1 prášek do pečiva
špetka soli
150 g másla (hera)
100 g salka
180 g třtinového cukru (+ na posypání)
1 celé vejce
1 bílek (na potření)
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření
¼ lžičky muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).

  2. Druhý den těsto vyndáme, necháme povolit při pokojové teplotě, rozválíme a vykrajujeme požadovaný tvar (Nejlepší je, si zvolit jedno vykrajováno, aby se sušenky odlišily od ostatního cukroví různých tvarů).

  3. Vykrájené cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem, poté jej potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme třtinovým cukrem.

  4. Pečeme na 180 stupňů 10 minut horkovzdcuh (hlídáme!!!).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!