Vánoční jablkový štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
špetka soli
250 g 100% tuku
2 lžíce octa
4 lžíce studené vody
1 vejce na potření
Náplň:
50 g rozinek
4 lžíce rumu
50 g lískových oříšků
asi 6 jablek
2 vanilkové cukry
1 lžička ml. skořice
100 g piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli, nahrubo nastrouhaného tuku, octa, vody vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut odpočinout v chladničce.

  2. Mezitím rozinky namočíme do rumu, oříšky umeleme najemno, jablka nastrouháme nahrubo, poté jablka smícháme s cukrem, skořicí, oříšky a rozinkami. Piškoty rozdrtíme válečkem.

  3. Těsto rozválíme na plát, na okraji si vypíchneme pár hvězdiček na ozdobu. Do středu dáme polovinu piškotů, na ně náplň a zbylé piškoty. Okraje přehneme, potřeme vejcem a ozdobíme hvězdičkami a opět potřeme vejce. Pečeme asi 45 minut při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!