Vaječná omeleta s vařenými bramborami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- vařené brambory (nejlepe zbytek od obeda)
- salám nebo jakoukoli uzeninu(klobasky, kousek anglické, slovenský točený)
- olej
- 3 vejce
- čerstvá paprika
- rajče
- cibule
- tvrdý sýr (Eidam)
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmin
Postup Vaječná omeleta s vařenými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Na pánev nalejeme trochu oleje, rozehřejeme a dáme na něj opéct na drobné kousky nakrájené uvařené brambory (zbytek od oběda např.).
Pak přidáme nakrájený salám, či klobásu. Opečeme. Přidáme nakrájenou papriku. Zase malinko opečeme.
Do misky si rozklepneme 3 vejce (podle chutí, můžou být i 4). Rozkvedláme je, osolíme, malinko opepříme, dáme tam majoránku a malinko kmínu, nalijeme na pánev.
Na mírném plameni smažíme pomalu.
Nahoru dáme cibuli nakrájenou na měsíčky a na kolečka nakrájené rajče.
Ke konci (poznáme to podle toho, že koukneme pod omeletu, smažíme pomalu, aby se nepřipalovala a udělala až na horu) posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se zeleninou. Kdo má rád, může si k jídlu dát i kečup.