Uzené maso na cibulce s klobáskou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 plátky uzeného masa
- 2-3 větší brambory
- 3 mini klobásky
- 2 cibule
- 1 jarní cibulka
- sůl
- pepř
- kmín
- petrželka
- olej
Postup Uzené maso na cibulce s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Jako první si opláchneme brambory a dáme je vařit i se slupkou v osolené vodě.
Uzené maso opláchneme, z obou stran osolíme, opepříme a s lehce nařezanýma klobáskama vložíme na pánev s rozpáleným olejem a orestovanou najemno nasekanou jarní cibulkou.
Maso orestujeme z obou stran do křupava.
Uvařené brambory vyndáme, ochladíme ve studené vodě a slupku nožem oloupeme. Poté je nakrájíme na slabší plátky a vložíme na pánev spolu s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kmínu a opečeme ze všech stran do zlatova.
Servírujeme nejdříve brambory na které naaranžujeme maso, doprostřed dáme petrželku, můžeme posypat jarní cibulkou a ozdobíme pepřem z mlýnku.