Tyrolské špenátové knedlíky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g bílého chleba z předchozího dne
- 300 g baby špenátu
- 100 g sýra Gruyére
- 125 g másla
- 1 cibule
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 polévkové lžíce mléka
- sůl
- pepř
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 50 g Parmazánu
Postup Tyrolské špenátové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.
V míse pak smícháme všechny suroviny.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut.
Necháme okapat.
Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.