Tyrolské špenátové knedlíky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g bílého chleba z předchozího dne
300 g baby špenátu
100 g sýra Gruyére
125 g másla
1 cibule
3 vejce
3 polévkové lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce mléka
sůl
pepř
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. 2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.

  2. Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.

  3. V míse pak smícháme všechny suroviny.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  5. Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut.

  6. Necháme okapat.

  7. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!