Tvarůžkové karbanátky na pivu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 rohlík
trochu mléka
1 vejce
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 balení tvarůžků
strouhanka na obalení
olej na smažení
asi 100 - 150 ml světlého piva

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli rozmočit. Pak ho lehce vymačkáme a přidáme k masu. Do masa vyklepneme vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Nakonec vmícháme tvarůžky nakrájené na menší kostičky. Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

  2. Pak mokrýma rukama tvoříme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji. Pak z pánve většinu oleje odstraníme a karbanátky zalijeme pivem. Pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme dusit asi 2-3 minuty, pak karbanátky otočíme a podusíme je i z druhé strany. Když se skoro všechno pivo vydusí, je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!