Tvarohové koláče s celozrnnou moukou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 350 g celozrnné pšeničné mouky střední
- 150 g hladké mouky speciál
- 1 plochá lžička soli
- 1 sáček sušeného droždí (7 g)
- 200 ml mléka
- 50 ml acidofilního mléka
- 2 PL krystalového cukru
- 130 ml oleje
- 2 žloutky
- trocha citronové kůry
- Nádivka:
- 250 g tvarohu
- 2 PL másla
- 4 lžíce práškového cukru
- 2 Pl citronové kůry
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- rozinky
- švestková povidla
- Na potření:
- 1 bílek
- 1 PL mléka
Postup Tvarohové koláče s celozrnnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko, acidko, olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, preložíme ho z rohov, sformujeme a rozkrájame na 20 ks. Sformujeme ich do bochníčkov a necháme stáť na doske cca 10-15 minút prikryté.
Zatiaľ pripravíme plnku zmiešaním surovín (maslo som pridala preto, lebo sa mi tvaroh zdal byť moc suchý, drobivý).
Bochníčky valčekom sploštíme a dnom pohára doň urobíme priehlbinu, pomašlujeme zmesou bielka a mlieka, naplníme povidlom a tvarohom. Do tvarohu vtlačíme pár hrozienok.
Pečieme na 180°C (u mňa 15 minút) vnútro rúry postriekame vodou.