Pomazánka z černé ředkve
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g bulvy černé ředkve (já měla 2 kusy)
- 250 g tvarohu (vanička)
- 100 g čerstvého sýra s česnekem (Lídl)
- čerstvé bylinky: pažitka, libeček - lze vynechat, petrželka, citronová bazalka - možno použít i obyčejnou
- jarní cibulka
- asi 2 cm křenu
- citronový pepř
- červená paprika
- limetková šťáva
- sůl
Postup Pomazánka z černé ředkve
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou ředkev nastrouháme - velikost slziček zvolíme dle toho, jak jemnou pomazánku chceme mít. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
Tvaroh umícháme s rozsekanými bylinkami, nastrouhaným křenem a cibulkou, osolíme, opepříme.
Smícháme s ředkví, dochutíme paprikou, pepřem, limetkou, solí. Pečlivě promícháme a necháme odležet.