Turecká kuchyně - Fazolové lusky na olivovém oleji
Recepty, PředkrmySuroviny
- 200 g zelených fazolek (okrájené konce)
- 1 střední cibule
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1-2 rajčata bez peciček, nakrájená nadrobno
- sůl dle chuti
- špetka cukru
- 1/2 šálku vody
- (můžete přidat 1/2 lžičky rajčatového koncentrátu pro lepší barvu)
Postup Turecká kuchyně - Fazolové lusky na olivovém oleji
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmažíte cibuli do lehce nazlátlé barvy.
Pokud chcete použít rajčatový koncentrát, v tuto chvíli jej přidáte a lehce osmažíte.
K cibuli přidáte rajčata a smažíte je, dokud se nezačnou oddělovat od slupek. Osolíte a ocukrujete. Přidáte fazolky a zalejete vodou.
Vaříte dokud nejsou fazolky měkké a voda není zcela vyvařená.