Turecká kuchyně - Fazolové lusky na olivovém oleji

Recepty, Předkrmy

Suroviny

200 g zelených fazolek (okrájené konce)
1 střední cibule
1/2 šálku olivového oleje
1-2 rajčata bez peciček, nakrájená nadrobno
sůl dle chuti
špetka cukru
1/2 šálku vody
(můžete přidat 1/2 lžičky rajčatového koncentrátu pro lepší barvu)

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmažíte cibuli do lehce nazlátlé barvy.

  2. Pokud chcete použít rajčatový koncentrát, v tuto chvíli jej přidáte a lehce osmažíte.

  3. K cibuli přidáte rajčata a smažíte je, dokud se nezačnou oddělovat od slupek. Osolíte a ocukrujete. Přidáte fazolky a zalejete vodou.

  4. Vaříte dokud nejsou fazolky měkké a voda není zcela vyvařená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!