Tříbarevná pohanka

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g pohanky
trocha oleje
Žlutá pohanka:
100 g kukuřice
1 lžíce kari
1 lžička mletého zázvoru
mletý bílý pepř
sůl
1/2 cibule
1 lžíce oleje
Zelená pohanka:
100 g hrášku
1/2 zelené papriky
1 lžíce sekané petrželky
2 stroužky česneku
pepř
sůl
1/2 cibule
1 lžíce oleje
Červená pohanka:
2 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
1 lžička mleté červené papriky
pepř
sůl
1/2 cibule
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Pohánku na troche oleja opražíme, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, zakryjeme a dáme do perín na 25 minút.

  2. Hotovú pohánku rozdelíme na 3 rovnaké časti.

  3. Na každú pohánku zoberieme iný kastrólik (teda 3). V každom kastróliku opražíme na oleji narezanú cibuľu.

  4. Do každého pridáme 1/3 pohánky a ingrediencie pre príslušnú farbu a za stáleho miešania 1 min restujeme. Robíme postupne každý kastrólik, aby sa pohánka nechytila ku dnu. Podávame ako prílohu k mäsu so šťavou alebo omáčkou, zo všetkých troch farieb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!