Treska v sýrovém těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z tresky
4 stroužky česneku
4 lžíce Lučiny (nebo jiný čerstvý sýr)
2 a 1/2 citronu
120 g nastrouhaného tvrdého sýra
olivový olej
4 lžíce strouhanky
čerstvá petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech.

  2. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, lučinu, najeno nasekané stroužky česneku, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu ze dvou omytých citronu. Podle chuti osolíme, opepřime a vše důkladně promícháme. Sýrové těstíčko rovnoměrmě naneseme na rybu.

  3. Ryby pečeme v troubě 20-25 minut tak, aby bylo dobře propečené a těstíčko zlatavé. Hotovou rybu dáe na talíř posypeme čerstvou petželkou a podáváme například s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!