Toskánská omáčka s těstovinami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1000 g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, ale může být i samostatně jen vepřové nebo hovězí)
100 g mrkve
100 g hrášku
100 g kukuřice
150 g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem)
100-150 g žampionů
2 cukety (mladé)
1 cibule (větší)
sójová omáčka sladkokyselá
škrob
sůl
pepř
bazalka
slunečnicový olej
česnek
těstoviny (oblíbené)
sýr (oblíbený)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji.

  2. Přidáme mleté maso a opečeme. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Jakmile maso ztratí syrovou barvu, přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném ohni. Je třeba hlídat, aby se omáčka nepřipálila!

  4. Až jsou žampiony a mrkev poloměkké, přidáme cuketu na kostky, hrášek a kukuřici.

  5. Dle chuti můžeme přidat bazalku a sójovou omáčku, ale nemusíme. V případě potřeby přiléváme vodu. Vše důkladně provaříme na mírném ohni.

  6. Až je vše měkké, rozmícháme v trošce vody asi 1-2 polévkové lžíce škrobu, zamícháme do omáčky a důkladně provaříme.

  7. Odstavíme a zamícháme dle chuti utřený česnek, v případě potřeby dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s oblíbenými těstovinami a sypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!