Toskánská omáčka s těstovinami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1000 g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, ale může být i samostatně jen vepřové nebo hovězí)
- 100 g mrkve
- 100 g hrášku
- 100 g kukuřice
- 150 g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem)
- 100-150 g žampionů
- 2 cukety (mladé)
- 1 cibule (větší)
- sójová omáčka sladkokyselá
- škrob
- sůl
- pepř
- bazalka
- slunečnicový olej
- česnek
- těstoviny (oblíbené)
- sýr (oblíbený)
Postup Toskánská omáčka s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
Přidáme mleté maso a opečeme. Ochutíme solí a pepřem.
Jakmile maso ztratí syrovou barvu, přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném ohni. Je třeba hlídat, aby se omáčka nepřipálila!
Až jsou žampiony a mrkev poloměkké, přidáme cuketu na kostky, hrášek a kukuřici.
Dle chuti můžeme přidat bazalku a sójovou omáčku, ale nemusíme. V případě potřeby přiléváme vodu. Vše důkladně provaříme na mírném ohni.
Až je vše měkké, rozmícháme v trošce vody asi 1-2 polévkové lžíce škrobu, zamícháme do omáčky a důkladně provaříme.
Odstavíme a zamícháme dle chuti utřený česnek, v případě potřeby dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s oblíbenými těstovinami a sypané sýrem.