Trdelník
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 2 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 1 droždí
- špetka soli
- Posypy:
- skořicový cukr
- vanilkový cukr
Postup Trdelník
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku ohřejeme mléko, z cukru odebereme lžičku a dáme do mléka, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, vejce a sůl.
Kvásek přidáme do mísy a vypracujeme těsto.
Necháme kynout v teple 20-30 minut.
Vyválíme plát 0.5 cm tlustý, krájíme na proužky a namotáme na zavařovací sklenici tak, aby se těsto překrývalo.