Trdelník

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g másla
2 vejce
3 lžíce moučkového cukru
250 ml mléka
1 droždí
špetka soli
Posypy:
skořicový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku ohřejeme mléko, z cukru odebereme lžičku a dáme do mléka, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, vejce a sůl.

  3. Kvásek přidáme do mísy a vypracujeme těsto.

  4. Necháme kynout v teple 20-30 minut.

  5. Vyválíme plát 0.5 cm tlustý, krájíme na proužky a namotáme na zavařovací sklenici tak, aby se těsto překrývalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!