Tortilly s mexico směsí a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

pšeničné tortilly
pesto:
černé fazole (mohou být nakládané)
sterilovaná rajčata
chilli papričky
sůl
oregáno
tymián
náplň:
červené fazole (mohou být nakládané)
sterilovaná kukuřice (mražená,)
sterilovaná rajčata
cibule
kukuřičný škrob (bramborový)
zelené tabasco
sůl, oregano, tymián
chipotle
kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme pesto: černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi, do vyšší nádoby dáme fazole, nakládaná nescezená rajčata, chilli papričku (dle chuti a odolnosti), sůl, oregano, tymián- vše rozmixujeme - pokud je to řídké přidáme fazole, pokud je to husté, přidáme rajčatové pyré- dáme vychladit.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na delší, velmi tenké nudličky, které nasucho orestujeme na pánvi, jakmile zrůžoví, lehce zakápneme chipotlem a lehce osolíme, hotovo. Cibuli nakrájíme na jemná půl kolečka osmažíme do sklovata a zakápneme hojně tabascem. Přidáme uvařené/scezené fazole, kukuřici, nadrobno pokrájená zcezená rajčata (schováme nálev), přidáme koření a chvíli ještě restujeme, poté v nálevu z rajčat rozmícháme 1-2 lžíce kukuřičného škrobu a přidáme k směsi, čímž ji zahustíme.

  3. Tortillu ohřejeme na pánvi, pomažeme pestem a cca 1/3 lehce potřeme zeleninovou směsí, dáme řádek masa a zabalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!